open-navfaktor-logo
search
Predsjednik KO SDA
Kapidžić: "Trojkina" destrukcija se mora završiti, sve su prepustili Čoviću i Dodiku
"Trojka" u panici jer još nema nikakav dogovor za većinu općina, poručio je Kapidžić
AUTOR: A.G.-Z.
14.06.2024. u 13:36
get url
text
Predsjednik kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije (SDA) Faruk Kapidžić izjavio je danas, povodom predstavljanja kandidata SDA, SBiH-a i DF-a za načelnike u sarajevskim općinama, da su se kod predlaganja kandidata vodili principom da je riječ o poštenim, vrijednim i sposobnim ljudima.
-  To su bila tri uvjeta da možemo o njima raspravljati, a kad nađete takve kandidate, onda slobodno možete reći i svojim biračima da glasaju i za kandidata koji nisu iz SDA, već iz Stranke za BiH ili Demokratske fronte - kazao je Kapidžić.
Dodao je kako će pozvati glasače SDA da glasaju i za Denisa Gratza (DF) u općini Centar, te za Semira Efendića (SBiH) u općini Novi Grad i Muamera Bandića (SBiH) u općini Novo Sarajevo.
- SDA-u je strateški cilj da ovi kandidati osvoje ove općine - proučio je.
Kada je u pitanju općina Stari Grad u kojoj kandidatu za načelnika iz SDA Dženanu Selimbegoviću podršku daju njegova matična stranka i SBiH, bez DF-a, Kapidžić je kazao kako se nisu toliko "upetljavali u taj problem".
- U Starom Gradu imamo svoja razmišljanja. Na kraju krajeva, cijenimo i mišljenje DF-a. Nećemo nikoga uvjeravati u nešto, ali ćemo odigrati pravu kampanju da osvojimo Stari Grad. I prošli put smo bili jako blizu.
DF nema ništa protiv kampanje SDA u ovoj općini. To je fer i korektan odnos - kazao je predsjednik kantonalne organizacije SDA.
Dodao je i kako je vladaća "Trojka" u panici jer još nema nikakav dogovor za većinu općina.
- "Trojkina" destrukcija u Kantonu Sarajevo se treba zaustaviti. Ovi lokalni izbori su prvi korak i početak kraja "Trojke". Svjesni smo da je "Trojka" uspjela nametnuti jezivi režim u KS, dok je na federalnom i državnom nivou utjecaj prepustila SNSD-u i HDZ-u koji upostavljaju svoj režim na državnom nivou - poručio je Kapidžić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.