open-navfaktor-logo
search
Mrak sve gušći
Kavazović podržao uposlenike Memorijalnog centra: Nasilje nad žrtvama genocida nikad nije prestalo
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović dao je snažnu podršku uposlenicima Memorijalnog centra u Potočarima, reagujući na prijetnje kojima su izloženi u proteklim danima.
04.08.2023. u 11:12
get url
text

On je na svom zvaničnom Facebook profilu naglasio da nasilje nad žrtvama genocida u Srebrenici nikada nije prestalo, te da mrak postaje sve gušći.

VEZANI TEKST - Krenula odmazda iz RS-a zbog izvještaja o negiranju genocida, Suljagić i Duraković apeluju da se zaštite autori

- Prvo se pojavila studen oko Memorijalnog centra u Potočarima, kada su ambasadori zapadnih zemalja bili protiv nametanja Zakona o zabrani negiranja genocida. A onda se počeo spuštati mrak. Ovo čemu danas svjedočimo, prijetnjama prema uposlenicima Centra, samo je nastavak nasilja nad žrtvama genocida u Srebrenici. To nasilje nikada nije prestalo. Mrak je sve gušći.

Ukoliko ovo prođe nekažnjeno, razumjet ćemo svu hipokriziju komemoracije 11. jula u Potočarima. Sva moja podrška pripada hrabrim ljudima na čelu sa Emirom Suljagićem. Za istinu se vrijedi boriti makar na tom putu ostali sami! - napisao je Kavazović.

Nakon što je Memorijalni centar Srebrenica objavio izvještaj o negiranju genocida - krenula je odmazda. Upozorio je na to direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, koji je naveo da - nakon što je izvještaj objavljen u 372 medijska izvještaja u cijeloj zemlji i regionu - kroz režimske medije u RS-u krenulo je stavljanje meta na čelo ljudima koji su bili uključeni u izradu izvještaja. Suljagić i Duraković apelovali su na institucije BiH da zaštite autore izvještaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.