open-navfaktor-logo
search
Otežan saobraćaj
Kiša napravila velike probleme u Hercegovini i poplavila nekoliko kuća u Gacku
Kasno sinoć je došlo do izlijevanja vode iz korita rijeke na put u Gacku te Konjicu. Kiša je u većem dijelu Bosne i Hercegovine padala cijelu noć i poplavila neke saobraćajnice.
18.01.2023. u 08:15
get url
text

Iz BIHAMK-a su u jutrošnjem izvještaju istaknuli da je saobraćaj obustavljen na magistralnom putu Nevesinje - Gacko, u mjestu Rilja, zbog izlijevanja rijeke Zalomke.

I Policijska uprava Trebinje obavijestila je da je od 18. januara, od 2.30 sati, obustavljen saobraćaj na ovoj magistrali, te su apelovali na vozače da koriste alternativne pravce.

- O uspostavljanju normalnog odvijanja saobraćaja javnost će biti blagovremeno obavještena - dodali su iz trebinjske policije.

(FOTO: PU Trebinje) 

U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar.

- Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme - upozoravaju iz BIHAMK-a.

Na širem području Konjica zbog obilnijih padavina, brojnih odrona, te vode na saobraćajnicama, znatno je otežano kretanje vozila. Posebno se izdvaja regionalni put Konjic - Glavatičevo na kojem je tokom noći bila prekinuta putna komunikacija. Došlo je do izlijevanja oborinskih voda kao i Neretve u centru grada. Zbog začepljenja odvoda i problema na putu koje stvaraju poplave, na području Konjica su angažovani i bageri.

U večernjim satima došlo je do izljevanja potoka iz Kanjine na magistralnu cestu M17 kod Konjica, usljed čega su na cesti brojni nanosi kamenja, pijeska i smeća. Zbog toga je otežan saobraćaj na glavnom putnom pravcu između Sarajeva i Mostara.

Narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina je upaljeno do sutra (četvrtak) u 12 sati za prostor Hercegovine, zapad, jugozapad i centralni dio BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.