open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Kljako iz NES-a će tužiti Krivića iz SBB-a zbog klevete: Krivce neka traži u kapetanu nasukanog broda u kojem sjedi
Ubrzo nakon saopćenja SBB-a, oglasio se prozvani Anel Kljako, bivši SBB-ovac, član Predsjedništva NES-a i kandidat za ministra trgovine FBiH.
28.03.2023. u 17:57
get url
text

VEZANI TEKST - SBB neprijatno iznenađen jer je "izborni kradljivac" na spisku kandidata za ministre

Anis Krivić, Član Kolegija Predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH, saopćio je ranije danas da je SBB neprijatno iznenađen da se na spisku kandidata za ministre nalazi Anel Kljako koji je "zbog izborne krađe isključen iz SBB-a".

- Zbog iznesene klevete gospodina Krivića imam obavezu da obavijestim javnost o njegovoj namjeri i stranke kojoj pripada, da dezinformacijama deskreditiraju mlade lidere koji su predloženi za novu Federalnu vladu. Motivirani frustracijom i ljubomorom i nemogućnosti da podnesu poraz, na nemoralne načine koriste medije za toksično kompromitovanje pokušaja da uspostavimo vladu i stabilizujemo političku situaciju.

Jedna od istina je da sam istupio iz SBB-a zbog neprihvatanja da po nalogu F. Radončića glasam protiv dr. Guzina za gradonačelnika Mostara. Vrijeme je pokazalo i građani na narednim izborima da sam bio na pravoj strani. Svi vijećnici SBB-a Hercegovine i masovno članstvo je dalo podršku meni i istupilo iz SBB-a. Zbog atrofiranja SBB-a u Hercegovini rukovodstvo stranke SBB me konstantno izlaže medijskom linču i omalovažavanju bez argumenata.

Pravosudni organi su u pogledu mojih navodnih izbornih krađa odbacili neutemeljene prijave, dezinformacije i insinuacije. Građani Mostara su mi ponovo dali povjerenje na izborima kao predstavniku mlađe generacije političara, koji imaju viziju da unaprijede kvalitet života u Hercegovini. Gospodin Krivić treba da u duhu političke kulture prihvati poraz i da krivce traži u kapetanu nasukanog broda u kojem sjedi.

Zbog iznesenih neistina od strane gospodina Krivića prinuđen sam podnijeti tužbu zbog klevete i narušavanja mog ličnog i političkog integriteta pravosudnim organima u koje imam puno povjerenje, za razliku od mojih političkih oponenata iz SBB-a – naveo je u saopćenju Kljako.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.