open-navfaktor-logo
search
Jasna poruka
KO SDA: Sarajlije nisu vaši taoci, podnesite ostavke i sklonite se
Faktor
18.03.2024. u 17:16
get url
text
Mafijaški ratovi, arsenali oružja, eksplozije, svakodnevne pucnjave i ubistva, postali su prepoznatljivo obilježje bh. prijestolnice. Faris, Emira, Esad… lista s imenima ubijenih i ranjenih građana Sarajeva nema kraja, a oružani incidenti se nastavljaju, navodi u saopćenju Kantonalni odbor SDA Sarajevo.
- Za to vrijeme, Trojka nam servira izvještaje o zadovoljavajućoj sigurnosnoj situaciji, smanjenju stope kriminaliteta u Kantonu Sarajevo, te subjektivnom osjećaju sigurnosti - dodali su.
Ističu kako su sve statistike ministra Admira Katice laž.
- Vlada je odavno izgubila kontrolu nad sigurnosnom situacijom i nije u stanju odgovoriti svojim zakonodavnim, niti izvršnim mehanizmima - nastavljaju oni.
Podsjećaju kako je zbog toga je ostavku podnio i Muhamed Budimlić, član Komisije za sigurnost Skupšine Kantona Sarajevo.
- Zbog toga i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, koji je svojevremeno pred kamerama zaboravio zaključke Komisije za sigurnost kojom je predsjedavao, odbija sazvati hitnu sjednicu Skupštine, koju je tražilo trinaest zastupnika.
Po ko zna koji put, KO SDA Sarajevo traži od predsjedavajućeg Skupštine KS da bez odlaganja sazove hitnu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o katastrofalnoj sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo. Podnesite ostavke i sklonite se, jer građani Sarajeva nisu vaši taoci - poručili su.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.