open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Komisija za saobraćaj i komunikacije traži od Forte hitno rješenje za isplatu plaća radnicima BHRT-a
AUTOR: Fena/Faktor
21.05.2024. u 15:32
get url
text
Komisija za saobraćaj i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine traži od ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edina Forte da, zajedno sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama, prije trajnog i definitivnog sistemskog rješenja teške finansijske situacije u BHRT-u, pronađe rješenje za hitnu isplatu plaća radnicima BHRT-a, jedan je od zaključaka 18. sjednice Komisije za saobraćaj i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Komisija traži od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine i Istraživačkog sektora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da Komisiji dostave sveobuhvatnu uporednu analizu cijena usluga telekom operatera u Bosni Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.
U razgovoru sa predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u članovi Komisije još jednom su se uvjerili u nepodnošljivo tešku situaciju radnika BHRT-a koji ne primaju plaću za svoj rad, saopćeno je iz PSBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.