open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo
Komšić: Belkić će ostati upamćen kao čovjek koji je svoju karijeru usmjeravao na očuvanje cjelovite BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici Belkić povodom smrti Beriza Belkića, bivšeg člana Predsjedništva BiH.
16.08.2023. u 14:29
get url
text

- Sa iskrenim žaljenjem sam primio vijest o smrti istaknutog bosanskohercegovačkog političara i kolege Beriza Belkića. Uvjeren sam da će Beriz Belkić ostati upamćen kao čovjek koji je svoju političku karijeru i dugogodišnje djelovanje nesebično usmjeravao na očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj ima mjesta za sve njene građane.

Bio je oprezan političar, ali se nije bojao suprotstaviti, kada je to trebalo, rušiteljima ideje takve Bosne i Hercegovine. Njegovim odlaskom svi smo izgubili puno, a najviše njegova porodica s čijim bolom i gubitkom iskreno suosjećam te im želim da snagu i utjehu u ovim teškim trenucima pronađu jedini u drugima.

Iskrene izraze saučešća upućujem njegovoj supruzi i sinu, porodici, prijateljima i saradnicima u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lično ime - naveo je Komšić, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.