open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Komšić čestitao Bidenu: Predsjednik SAD-a je iskreni i dokazani prijatelj BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je izbranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu na izbornoj pobjedi i osvojenom predsjedničkom mandatu.
07.11.2020. u 21:24
get url
text

- Poštovani gospodine Biden, primite iskrene čestitke povodom Vaše pobjede na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Uz čestitke i naijskrenije želje američkim građanima i Vama osobno, sigurni u nepromjenjivo prijateljstvo između građana Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, želimo izraziti našu veliku radost činjenicom da je predsjednik Vaše velike nacije ujedno iskreni i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine - navodi Komšić u čestitci i dodaje:

- Uvjerni da ćete u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i svijetom u cijelini, sretni smo jer smo sigurni da ćete istovremeno jačati transatlanske saveze i saradnju. Istovremeno, mi Vas uvjeravamo da ćemo poduzimati sve što je u našoj moći da Bosna i Hercegovina, postane dio NATO-a, pri čemu vjerujemo da ćemo u tome procesu imati Vašu podršku. Poznavajući Vaš raniji posvećeni angažman i doprinos za vrijeme turbulentnih vremena kroz koje je region Zapadnog Balkana prolazio, sigurni smo da neće izostati Vaša podrška osiguravanju trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta u ovom dijelu Evrope - istakao je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.