open-navfaktor-logo
search
Posjetio USK
Komšić: Osjećam moralnu i ljudsku obavezu prema herojskoj borbi Krajišnika tokom agresije na BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić susreo se u Bihaću sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem, gdje boravi povodom obilježavanja 31. godišnjice formiranja 505. viteške bužimske brdske brigade Armije Republike BiH.
15.08.2023. u 20:26
get url
text

- Predsjedavajući Komšić je istakao moralnu i ljudsku obavezu koju osjeća prema herojskoj borbi Krajišnika u ratu, kao i prema borbi svih drugih boraca u Bosni i Hercegovini koji su branili našu domovinu, pogotovo uzimajući u obzir teške uvjete te borbe tokom agresije na našu domovinu - navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, radu izvršne i zakonodavne vlasti u Unsko-sanskom kantonu te budućim aktivnostima vlade.

- Ocijenjeno je da je trenutna vlada nakon dugo vremena stabilna, te je najavljeno da će sve buduće aktivnosti vlasti u ovom kantonu biti isključivo usmjerene na poboljšanje uvjeta života i u korist svih građana Krajine - saopćeno je.

Sastanku su, pored premijera USK, prisustvovali i ministri te predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona.

Kako je ranije najavljeno iz Predsjedništva BiH, predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Predsjedništva Denis Bećirović prisustvovat će u Bužimu centralnoj svečanosti povodom godišnjice 505. viteške bužimske brdske brigade.

Oni će u okviru posjete obići Muzej 505. viteške brigade i položiti cvijeće na turbe generala Izeta Nanića i poginulih boraca - šehida 505. viteške bužimske brdske brigade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.