open-navfaktor-logo
search
Čestitke iz Predsjedništva BiH
Komšić: Uskrs je prilika za razmišljanje o važnosti solidarnosti, saosjećanja i tolerancije
AUTOR: Autor: Faktor
30.03.2024. u 10:28
get url
text
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom mons. Tomi Vukšiću i katolicima u Bosni i Hercegovini uoči velikog blagdana Uskrsa.
- Vaša Preuzvišenosti, Vama i katolicima u našoj domovini čestitam veliki blagdan Uskrs. Uskrs je vrijeme obnove i novih početaka, te prilika za razmišljanje o važnosti solidarnosti, saosjećanja i tolerancije. Neka vaša duhovna obnova bude izvor snage i inspiracije za sve izazove koje budete susreli na svom životnom putu. Želim da ovaj blagdan donese obilje radosti, mira i ljubavi u vaše domove. Želim da svima srca budu ispunjena nadom i optimizmom dok slavite ovaj poseban dan u krugu svojih porodica i zajednice - stoji u čestitci član Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Čestitku je, kako je danas saopćeno, uputila i član Predsjedništva BIH Željka Cvijanović. 
- Povodom najvećeg kršćanskog praznika Uskrsa, Vama i svim vjernicima koji praznuju po Gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane proslavite u ljubavi, duhovnom spokoju i porodičnoj harmoniji, sa vjerom u bolje sutra.
Neka praznik uskrsnuća Kristovog, koji slavi novi život i nadu u bolje sutra, bude putokaz u izgradnji društva zasnovanog na kršćanskim i ljudskim vrijednostima i prilika da pošaljemo poruku mira, uvažavanja i poštovanja različitosti - navela je Cvijanović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.