open-navfaktor-logo
search
Prilika za posao
Komunalna preduzeća u Sarajevu angažiraju 700 nezaposlenih, plaćaju 900 maraka
Poziv poslodavcima za prijavu u okviru programa "Javni radovi" Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo zatvoren je prošle sedmice, a prema riječima Mahira Lokvančića, rukovodioca Sektora za zapošljavanje, prijavio se dovoljan broj poslodavaca.
08.06.2023. u 07:54
get url
text

Kako je kazao, Javni radovi ove godine mjesečno za angažman nezaposlenim donosi novčanu nadoknadu u iznosu od 900 maraka.

- U toku je procedura usvajanja na Upravnom odboru, potom slijedi Vlada KS, nakon čega će nezaposlene osobe biti angažirane. Svi zainteresirani se već mogu početi prijavljivati na birou kako bismo ih evidentirali kao zainteresirane za rad kada krene posredovanje.

Planirano je angažiranje 700 osoba - kazao je Lokvančić za Faktor.

Dodaje da će kompletna procedura biti završena za desetak dana i do kraja mjeseca osobe mogu očekivati poziv za angažman.

Kako saznajemo, među prijavljenim poslodavcima za angažman nezaposlenih osoba su osim KJKP Park Sarajevo i KJKP Rad, KJKP Pokop i druga komunalna preduzeća. 

VEZANI TEKST - Sarajevo: Preduzeće Park će angažirati 200 nezaposlenih na komunalnim poslovima

Kako su ranije objavili iz Parka, ovo preduzeće će kao poslodavac zatražiti angažman 200 nezaposlenih na komunalnim poslovima.

Na ovaj način poslodavcima bit će omogućeno da, usljed povećanog obima posla tokom sezone, brže i efektivnije realiziraju svoje djelatnosti i poslove na terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.