open-navfaktor-logo
search
Zvanična posjeta
Konaković na sastanke sada vodi i svoje prijatelje: Šta radi Nermin Muzur u delegaciji u Crnoj Gori?
Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, po zvaničnim sastancima počeo je voditi i svoje prijatelje.
23.02.2023. u 09:34
get url
text

Ministar boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori u okviru koje se jučer sastao sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Ovom sastanku prisustvovala je delegacija od nekoliko članova Kabineta ministra vanjskih poslova BiH, ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić, ali najinteresantniji član svakako je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, koji je dobar prijatelj Konakovića i član Konakovićeve stranke Narod i Pravda.

Muzur nije bio najavljen kao član delegacije i iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nije dato zvanično objašnjenje o tome šta je Muzur radio na ovom sastanku, niti o čijem je trošku putovao kao član bh. delegacije.

Među ostalim članovima bh. delegacije bili su i Zlatan Burzić, šef Kabineta Elmedina Konakovića, kao i Mirela Bubalo, donedavna savjetnica Aljoše Čampare, ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH, a sada savjetnica Elmedina Konakovića.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.