open-navfaktor-logo
search
Nametanje mjera
Konaković poručio Schmidtu: Nemojte to raditi Bosni i Hercegovini!
O nacrtu mjera za Federaciju BiH koje visoki predstavnik Christian Schmidt navodno planira nametnuti do 1. augusta oglasio se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. 
20.07.2022. u 21:49
get url
text

- Bilo kakva odluka u pravcu uvođenja cenzusa za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH nagrada je za sve one koji su etnički čistili prostor u kojem žive.
1, 3, 5 ili neki drugi procenat potpuno je svejedno, prestrašno zvuči! Cementira postojeće stanje i šalje poruku da se etničke grupe dodatno homogeniziraju na prostoru na kojem žive, da se sa drugim grupama ne miješaju. Apelujemo na zdrav razum visokog predstavnika, nemojte to raditi Bosni i Hercegovini! - poručio je Konaković. 

Do 1. augusta visoki predstavnik Christian Schmidt nametnut će mjere za ponovno funkcioniranje Federacije BiH, potvrđeno je za N1 iz više diplomatskih izvora.

U nacrtu odluke koja je već poslana na adrese ambasada u BiH, navedene su izmjene Izbornog zakona u odnosu na funkcioniranje domova, izbor rukovodstva Federacije BiH, izbor sudija Ustavnog suda FBiH kao i brojne izmjene koje bi trebale osigurati integritet izbornog procesa. Osim Izbornog zakona, mijenja se i Ustav Federacije BIH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.