open-navfaktor-logo
search
"Kompromis svih"
Kovačević: Ništa nismo izgubili današnjim usvajanjem Zakona, u njemu se čak spominje i državljanstvo RS-a
Delegat u Klubu Srba u Domu naroda u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Radovan Kovačević kazao je kako "Republika Srpska ni na koji način ništa nije izgubila usvajanjem Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH i samo će podržavati rješenja koja jasno prepoznaju Republiku Srpsku".
08.03.2024. u 21:14
get url
text

- U ovom zakonu se čak spominje i državljanstvo Republike Srpske - rekao je Kovačević nakon sjednice Doma naroda na kojoj je usvojen Zakon o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH.

Kazao je i da je danas usvojeni Zakon potpuno novo zakonsko rješenje do kojeg se došlo kompromisom svih.

- Republika Srpska insistira na evropskom putu BiH. Srpska uspijeva u pregovorima sa ostalim partnerima iz Federacije BiH da nađe rješenje da se ide ka evropskom putu, a da ne izgubi ni jedan milimetar onoga što jeste autonomija Republike Srpske i na tome će insistirati i u budućnosti - poručio je Kovačević.

Smatra da su zastupnici dnašanjim usvajanjem dva zakona napravili značajan korak ka tome da 21. marta BiH dobije pozitivan odgovor te da Evropska komisija donese odluku o otpočinjanju pregovora sa BiH.

- Za nas iz Republike Srpske to je jako bitno. Uvijek moram da kažem na prvom mjestu zbog toga što smo bliže EU to smo dalje od toga da u BiH može biti bilo kakav, a pogotovo lažni visoki predstavnik ili da u BiH u Ustavnom sudu mogu da sjede bilo kakvi stranci – kazao je Kovačević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.