open-navfaktor-logo
search
Portparol UIO
Kovačević o krivičnoj prijavi SIPA-e: Oduvijek sam sve radio prema propisima
Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH), protiv kojeg je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je ovu instituciju oštetio za 63.000 KM, za Faktor je kazao da još nije dobio ništa zvanično.
23.09.2020. u 13:04
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA: Krivična prijava protiv portparola Uprave za indirektno oporezivanje Kovačevića

- Niko me nije kontaktirao, niko me nije ništa pitao. Ne znam šta je u izvještaju. Znam samo da sam oduvijek sve radio prema propisima i tako će biti i ubuduće – izjavio je za Faktor Kovačević.

Podsjetimo, Kovačević se sumnjiči da je kao načelnik Odjeljenja za komunikacije UIOBiH određeni vremenski period od ove institucije naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo. Navodno je za mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo.

- Istragom je utvrđeno da osumnjičeni u svom vlasništvu ima dvije stambene jedinice u Banjoj Luci te da je u jednoj od njih i boravio sve vrijeme za koje je od UIO naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, čime je UIO oštetio za oko 63.000 KM. Inspektori su istraživali i navode da je R. K. nezakonito koristio službeni automobil u dane vikenda, ali ti navodi su odbačeni jer je ustanovljeno da on ima pravo na dvadesetčetverosatno korištenje službenog vozila - precizirano je iz SIPA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.