open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Lazović o skandalu: Neophodno je da Komšić i Bećirović zatraže smjenu ambasadora BiH u Srbiji
Nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine i član ratnog Predsjedništva RBiH Miro Lazović komentarisao je na svojoj Facebook stranici skandal koji je napravio ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ.
27.07.2023. u 19:20
get url
text

VEZANI TEKST - Ambasador BiH u Srbiji izazvao skandal, podržao Vulina i studentice koje su veličale Mladića: Zašto šute Konaković, Bećirović i Komšić?

- Nakon što se ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ zahvalio Aleksandru Vulinu, direktoru srbijanske obavještajne službe, zbog zbrinjavanja dvije bh. studentice koje su javno veličale zločine i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića za očekivati je da se pokrene pitanje njegove smjene. Bez obzira na to što je Aleksandar Vranješ izbor Željke Cvijanović, bilo bi neophodno da članovi Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bečirević zatraže njegovu smjenu - naveo je Lazović i dodao:

- Nijedan ambasador koji ućini štetan postupak po BiH ne smije ostati isključivo u zoni odgovornosti samo onog člana Predsjedništva BiH koji ga je predložio. Ustavna kompetencija i odgovornost za vođenje vanjske politike je na Predsjedništvu BiH kao državnoj instituciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.