open-navfaktor-logo
search
Loše poslovanje
Magazinović se požalio: Opća bolnica nema anestezije i konca, ali zato ima viška anesteziologa
Saša Magazinović (SDP), državni zastupnik, požalio se na Twitteru kako je tretman pacijenata u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" loš.
12.06.2021. u 22:17
get url
text

Magazinović je opisao situaciju u kojoj se našla njemu bliska osoba.

- Danas su drugu šili ruku u Općoj bolnici bez anestezije. Razlog - nema je. Radili su malo debljim koncem. Razlog - nema tanjeg. Valjda im prešlo od KCUS-a - napisao je Magazinović.

Ono što je "prešlo od KCUS-a" je 13 anesteziologa koje su premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (Naša stranka) i ministar zdravstva Haris Vranić (SDP), preko noći zaposlili u Opću bolnicu. Po svoj prilici zapošljavanje anesteziologa iz KCUS-a u Opću pomno je i detaljno dogovarano, a transfer je imao i neizostavnu političku pozadinu.

Opća bolnica sad ima blizu 30 anesteziologa za čije "prebacivanje" iz KCUS-a se, po naređenju Forte i Vranića, morao naći novac kako bi se isplatile njihove plaće. Direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović nije se bunio, naprotiv.

Tako se, ako je vjerovati da je Magazinović vjerodostojno prenio stanje u ovoj sarajevskoj bolnici, došlo do situacije da anestziologa ima viška, a anestezije nema.

Magazinović konstatuje i kako ministar ne kupuje anesteziju. Što će reći - kriv je Gavrankapetanović. Tačno. Ministar je "samo" odgovoran za zdravstvo u KS, a i "samo" je dio upravljačke strukture Opće bolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.