open-navfaktor-logo
search
Izdvojili 100 hiljada KM
Malanović: Islamska zajednica će i ubuduće pomagati narodu Sandžaka
Jutros su put Sandžaka krenuli timovi ljekara iz Bosne i Hercegovine, a sarajevski tim ljekara je u ime Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) ispratio Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu.
10.07.2020. u 12:06
get url
text

- Mi smo izdvojili urgentno 100.000 maraka. Ta sredstva su odobrena na vanrednoj sjednici Rijaseta, kako bi se pripremio tim koji je otputovao u Sandžak, sve ono što je potrebno ljekarima u ovom momentu. Islamska zajednica je organizirala i sergiju, prikupljanje sredstava i mi ćemo sa vremena na vrijeme, onoliko koliko budemo mogli i koliko bude potrebno, ako Bog da slati pomoć za Sandžak. Prije 10 dana poslali smo 3.000 maski i 2.500 hiljade vizira Mešihatu u Sandžaku koji je tu donaciju uručio kasnije bolnici u Tutinu – kaže Malanović.

Ističe da će Islamska zajednica u BiH i Ured za društvenu brigu nastojati pomoći Sandžaku dok traje stanje pandemije koronavirusa.

- Svaki dan Rijaset prati situaciju u Sandžaku, zajedno sa reisu-l-ulemom. Dobijamo informacije od našeg Mešihata, predsjednika Mešihata, i na osnovu toga reagiramo. Neće biti samo pomoć u medicinskoj opremi već ćemo nastojati da pomognemo i porodice koje su pogođene koronavirusom – zaključuje Malanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.