open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Mandić odgovorio Bečareviću: Preuzmite odgovornost ili odstupite, neću ni ja više primati metke zbog vašeg nerada
Nakon što je Almir Bečarević, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, povodom opravdanog nezadovoljstva građana čistoćom grada za lošu komunalnu higijenu prozvao nadležne službe KJKP Rad i upravu preduzeća, na čelu sa direktoricom Verom Arnautović, oglasio se i načelnik Općine Centar Srđan Mandić kritizirajući Bečarevića.
08.07.2023. u 13:30
get url
text

- Pozdravljam vas, ministre Bećareviću. Vjerujte mi, mislio sam da već odavno niste na funkciji dok se jučer niste oglasili i podsjetili me na to kako vi neutemeljeno i neargumentovano znate da pišete "saopćenja". Svojevremeno ste mene, i vladu čiji sam bio član, optuživali za subvencioniranje cijena plina kojim smo, po prvi put, uspješno zaštitili građane od napada tadašnje federalne vlade, ministra i preduzeća u kojem ste radili kao savjetnik.

Naravno, vaša tužba je odbačena. A, onda ste, logično, kad ste zauzeli poziciju ministra, počeli pričati drugu priču i gorljivo zastupati politiku subvencija... - navodi na Facebooku Mandić. 

VEZANI TEKST - Bečarević: Direktorica KJKP Rad prima više od 4.500 KM mjesečno, a javnosti ne govori zbog čega je grad prljav

Podsjeća Bečarevića da je on ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

- A ministri ne pišu saopćenja. Ministri treba da rade, to je izvršna vlast. Optužiti direktora bilo kojeg preduzeća kao isključivog krivca i kazati kako kao ministar ne možete ništa učiniti je izraz vaše slabosti, neznanja i drskosti. Odstupite ministre, ako niste u stanju promijeniti stvari.

Upitao je Bečarevića da li zna da mu je cijeli sektor u kolapsu.

VEZANI TEKST - Na prozivke Bečarevića o prljavom Sarajevu reagirala direktorica KJKP Rad: Želi dovesti svoj kadar...

- Pitajte mještane Panjine Kule zašto ViK nije već osam mjeseci u stanju da završi svoj posao. Na Borku, ministre, već godinu dana rade kanalizaciju, jer nemaju cijevi, pa im mi iz općine pokušavamo pomoći. I tako je na velikom broju lokacija. Šta je sa javnom rasvjetom? Šta je sa preduzećem Park? Neću više ni ja, kao načelnik općine primati metke i trpiti kritike zbog vašeg nerada. Dosta je bilo!

Općina Centar je uložila milionske iznose u opremanje komunalnih preduzeća. Preuzimamo čak i poslove javnih nabavki, jer me je stid vašeg nerada. A vi pišete saopćenja i ograđujete se. Sramota! Mogao bih vam pisati satima šta sve možete raditi i uraditi da promijenite stanje jer vrlo dobro znam koje su vam nadležnosti. Ministre Bećareviću, preuzmite odgovornost, hitno mijenjajte stvari ili odstupite - poručio je Mandić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.