open-navfaktor-logo
search
Vraća uslugu
Mandić podržao Konakovića: '92. je bio tamo gdje je najteže; Ajnadžić: Bio je dok se nije dograbio Italije
Podršku šefu Naroda i pravde Elmedinu Konakoviću, koji "nišani" redom novinare ako ne pišu onako kako se to njemu sviđa, dao je, što nije nikakvo iznenađenje, načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić. 
11.10.2022. u 21:02
get url
text

Mandić je napisao kako "za razliku od ovih koji ga brutalno napadaju lažima, Elmedin Konakovic je '92. bio tamo gdje je najteže". 

- I danas je tako. Znam ga kao hrabrog, odlučnog, ali, što je meni još važnije, poštenog čovjeka, čovjeka koji drži datu riječ. Dino se bori za istu onu Bosnu i Hercegovinu za koju smo se borili prije 30 godina. Da se u njoj poštujemo, uvažavamo, volimo i da za nju radimo. Zbog onih koji su tu bili prije nas i zbog onih koji dolaze. Prije 30 godina bili smo na istoj strani na kojoj smo zajedno i danas, uprkos svemu i svima. Druže moj, idemo dalje - poručio je Mandić. 

Načelnik iz Naše stranke tako je uzvratio protivuslugom šefu NiP-a koji je 2020. godine otišao u Banju Luku i sa RTRS-a, govoreći o Mandićevoj pobjedi i porazu SDA-ovog kandidata, da je "uneredio Nedžada Ajnadžića". 

- Srđan Mandić je priča zbog koje sam ja ponosan na moje Sarajevo. Srđan Mandić je, u općini i Kantonu u kojem živi 93 posto Bošnjaka, uneredio Nedžada Ajnadžića, dvotrećinski ga pobijedio u mahalama gdje 100 posto žive Bošnjaci. Srđan Mandić, čovjek Srbin, pravoslavac - rekao je Konaković na RTRS-u.

VEZANI TEKST - Direktno na RTRS-u: Bio bi red da se "Četvorka" prestane uneređivati pred kamerama

U svom suludom nagonu za osvetom Konaković je uvrijedio svog političkog protivnika, dojučerašnjeg stranačkog kolegu, generala Armije RBiH. Ali i svog komandata jer Konaković tvrdi da je u Armiji RBiH, odnosno Prvom korpusu kojim je komandovao i Ajnadžić, proveo četiri godine i 26 dana u "bitkama, rovovima, zemlji...". 

Nakon ovog ispada, na društvenim mrežama šef NiP-a je oštro kritikovan. i Ajnadžić je tada žestoko uzvratio šefu NiP-a. Upitao je Konakovića da li je prema njegovoj izjavi "posrana" borba patriote, odbrana, žrtve, šehidi i poginuli borci ako je njihov general "uneređen". General se izvinio čitaocima jer je preveo riječ "unerediti", te je da spreman zbog toga da se izvini, ali je naglasio da očekuje i od Konakovića da se izvine zbog svoje izjave.

- Ako je "posran general", komandant Prvog korpusa ARBiH i koji je sedam godina komandovao korpusom, da li to znači da je "posrana" borba, patriote, odbrana, žrtve, šehidi i pogunuli borci? Ako je "posran" general, znači li to da je "posran" i Konaković jer je i on bio punih nekoliko mjeseci baš u Prvom korpusu ARBiH, dok se nije dograbio Italije. Da li to znači da su "posrane" patriote i borci ako su "uneređeni" (posrani) njihovi komandanti.

P.S. Nedžada Ajnadžića bi bilo dopušteno unerediti, posrati i pokakiti, kako Dino kaže na RTRS-u, ali generala ne bi trebalo "unerediti, posrati i pokakiti", dragi Dinokio, Dino K. Očekujem od DK da se javno izvini. Nadam se! (Plava krv, uneređeni, genetski predodređeni to je manir D. K.)

Napomena
Izvinjavam se svima koji misle da nisam trebao prevoditi izraz "uneredio" i ako sam pogrešno preveo, molim da mi uputite kritiku, ja ću se javno izviniti.

Naravno, Konaković koji jednostavno ne može podnijeti niti jednu kritiku, već isključivo on mora biti u pravu, i samo on sve zna, pravdao se nemušto kako je to sportski riječnik. Doduše, nije daleko od istine jer je sport možda jedina sfera u kojoj može učestvovati i kao sportista i u raspravama, ali ni tu se nije pokazao baš uspješnim. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.