open-navfaktor-logo
search
Ponovo relativizira
Milanović: Nisam pred Dodikom negirao genocid u Srebrenici, ali to je presudio samo jedan sud
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je tokom današnjeg medijskog obraćanja u Gospiću posuo pepelom, kazavši kako nije tačno da je nedavno na skupu Sloveniji, kojem su prisustvovali sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, negirao genocid u Srebrenici. 
28.10.2022. u 13:36
get url
text

- Sud je presudio da je to genocid. Treba biti delikatan, jer to je samo jedan sud. Postoje puno veći zločini po nepravdi i trajanju. Kao što nama dio Srba lijepi etiketu za Jasenovac – a to sam zamolio Dodika da spusti loptu, tako sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom? - poručio je Milanović, prenosi portal 24sata.hr.

Komentarisao je i pobjedu Milorada Dodika za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska. Osvrnuo se i na Dodikovu pobjedu na izborima u BiH.

- I sad su ga pokušali pokrasti na izborima i to je grozno. Dodik je srpski patriot, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Jelena Trivić, pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika - rekao je Milanović i dodao:

- Dodik ne da nije na daljinskom upravljaču Aleksandra Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan i s takvim ljudima nije lako, ali se može. Ovo drugo je sve kupljeno i to prljavim novcem - zaključio je Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.