open-navfaktor-logo
search
Široki Brijeg
Milanović odlikovao Poskok HVO-a
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u Široki Brijeg, gdje je na prigodnoj svečanosti Prvoj dobrovoljačkoj jedinici - Poskok bataljonu HVO-a Široki Brijeg uručio odlikovanje Red hrvatskog trolista, za posebne zasluge njenih pripadnika u ratu.
15.08.2023. u 14:53
get url
text

Odlikovanja su uime Poskok bataljona preuzeli Marinko Mikulić, ratni komandant Poskok bataljona i Anđelko Ćužić iz Beta satnije, jedan od utemeljitelja i prvih ratnih komandanata.

Dobrodošlicu hrvatskom predsjedniku poželjeli su i Krešo Ćavara, komandant Širokobriješke brigade, te Mladen Ljubić, predsjednik Organizacijskog odbora za odlikovanje i predsjednik Udruženja prvih dobrovoljaca Prve dobrovoljačke jedinice Poskok bataljona Široki Brijeg.

Dobrodošlicu Milanoviću iskazao je i Mariofil Ljubić, koji je u vrijeme osnivanja Prve dobrovoljačke jedinice obnašao dužnost dopredsjednika Skupštine Bosne i Hercegovine.

Uz predstavnike političkog i vojnog ustrojstva BiH, svečanosti uručenja odlikovanja prisustvovale su brojne zvanice i prijatelji.

Kako je ranije najavljeno, hrvatski predsjednik nakon svečane akademije položit će vijenac i zapaliti svijeću kod spomen-križa na Trgu širokobrijeških žrtava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.