open-navfaktor-logo
search
Konferencija za medije
Ministar Hurtić dao nalog: Vještačenjem telefona ubice Sulejmanovića vidjeti ko mu je dojavio gdje je Nizama
U Sarajevu je danas održan vanredni sastanak ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlida Hurtića s predstavnicama Sigurne mreže BiH, mreže nevladinih organizacija u okviru kojih djeluju sigurne kuće za žrtve rodno zasnovanog nasilja.
16.08.2023. u 14:20
get url
text

Ministar Hurtić poručio je da se žene koje su žrtve nasilja ne vraćaju nasilniku i da trebaju tražiti pomoć i podršku institucija.

- Kao ministar, kao otac i suprug, želim da pošaljem poruku svim ženama i svoj djeci koji su maltretirani u porodici da kada se odluče da izađu iz te kuće da potraže sigurnost i pomoć i da se ne vraćaju i da idu do kraja, da se tom nasilniku, manijaku, ne vrate i da idu dalje, jer on će pokušavati da ženu vrati nazad. Onog momenta, kada se ona vrati kući, zaključili smo da tada nastupa pakao za tu ženu, to dijete - rekao je Hurtić na konferenciji za novinare.

Istakao je da je dao smjernice sigurnosnim službama da vještače telefon trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića i da se vidi s kim je posljednjih sedam dana razgovarao i ko mu je dojavio gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović koju je ubio. Osim nje, Sulejmanović je u petak ubio još dvije osobe i tri ranio prije nego što se ubio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.