open-navfaktor-logo
search
Od 11. do 15. septembra
Ministar vakufa i islamskih pitanja Države Katar Al Ghanim posjetit će BiH
Ministar vakufa i islamskih pitanja Države Katar Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanim  boraviti će od 11. do 15. septembra u Bosni i Hercegovini  i tom prilikom imat će niz susreta na visokoj razini,te će  posjetiti  nekoliko bh. gradova  gdje će se upoznati s realizacijom projekata koje finansira Vlada Katara.
06.09.2023. u 17:30
get url
text

Kako se ističe iz Ambasade Katara u BiH, ministar Al Ghanim će  13. septembra imati odvojene susrete sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem, zamjenikom predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denisom Zvizdićem, te ministrom za ljudska prava i izbjeglice Sevlidom Hurtićem.

Također će Al Ghanim razgovarati i s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem, nakon čega će posjetiti Gazi Husrev-begovu biblioteku, koja je izgrađena sredstvima Države Katar, Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, objekt Ženske medrese u okviru Gazi Husrev-begove medrese  i redakciju RTV "BIR".

Država Katar i Bosna i Hercegovina ove godine obilježavaju 30. godišnjicu uspostave bilateralne sradanje, te iz Ambasade Katara u BiH podsjećaju da zvanična Doha u ovom trenutku realizira iznimno vrijedne projekte u Sarajevu, Zenici, Lukavcu, Travniku i Fojnici.

U okviru Organizacije islamske konferencije (OIC) Katar je pružao kontinuiranu humanitarnu, političku, ekonomsku i vojnu podršku BiH, a u jeku pandemije koronavirusa, ali i ranijih godina tokom katastrofalnih poplava, dopremljeno je 45 tona pomoći građanima u poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine, saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.