open-navfaktor-logo
search
Dopuna internog plana
MUP RS-a: Nabavljamo vodeni top za uništavanje eksplozivnih naprava, a ne za razbijanje demonstracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a ne nabavlja vodeni top za razbijanje demonstracija, niti je Vlada RS-a dala saglasnost za nabavku te opreme, kako je objavio internet portal Capital.ba, a prenijeli pojedini mediji, saopćeno je danas iz MUP-a RS-a.
08.09.2023. u 14:03
get url
text

- Vlada RS-a dala je saglasnost MUP-u za dopunu internog Plana i programa utroška sredstava od prodaje stalne imovine radi sprovođenja javne nabavke vodenog topa sa pripadajućom municijom za uklanjanje eksplozivnih naprava. Ovaj uređaj težine oko tri kilograma koristi se u slučaju pronalska eksplozivne naprave i procjene da se ona uništi - saopćili su iz MUP-a i dodali:

- Pozivamo navedeni medij, ali i druge medije koji su objavili ovu netačnu informaciju da ju koriguju i da ubuduće provjere ovakve infromacije, prije nego što je objave, što je osnovno pravilo profesionalnog i objektivnog novinarstva. Objavom i širenjem neprovjerenih i prije svega neistinitih informacija, šire se dezinformacije što svakako nije smisao novinarstva, te ne bi smio biti ni cilj medija. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.