open-navfaktor-logo
search
Dan nezavisnosti
Na goraždanskom izletištu Gubavica zavijorila se zastava BiH
Podizanjem državne zastave na jarbol visok 12 metara, na popularnom goraždanskom izletištu Gubavica, Gradska uprava Goražda jutros je građanima čestitala 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.
01.03.2024. u 12:52
get url
text
Dan nezavisnosti BiH u Goraždu
Dan nezavisnosti BiH u Goraždu

- Iz herojskog grada Goražda na ovaj način želimo čestitati Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima. Danas smo ispunili obećanje koje smo dali mlađim generacijama na čiju je inicijativu ovo izletište i uređeno - kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Dan nezavisnosti BiH u ovom dijelu države danas će biti obilježen i odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomen obilježja poginulim braniocima i ubijenoj djeci Goražda te na spomen obilježjima u Ustikolini.

Centralni događaj obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u BPK Goražde bit će svečana akademija koja će se u 14.00 sati održati u velikoj sali Centra za kulturu Goražde, gdje će gost biti prof. dr. Husnija Kamberović.

Višednevni program obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji BiH bit će okončan sutra tradicionalnim planinarskim pohodom „Grebak – put života“ u organizaciji Planinarskog kluba "Goražde – Maglić" te šahovskim turnirom čiji je organizator ŠK Goražde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.