open-navfaktor-logo
search
Zakazana za 2. decembar
Na sjednici Zastupničkog doma FBiH i o posljedicama korone po ekonomiju, zdravstvo, zaposlenost
Izmjene Zakona o doprinosima, informisanje zastupnika o posljedicama koronavirusa po privredu, zaposlenost, zdravstvo koje će pripremiti Vlada FBiH, samo su neke od tačaka koje će se naći na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koja je zakazana za 2. decembar.
25.11.2020. u 08:32
get url
text

Još se ne zna na koji način će sjednica biti održana.

Kada je riječ o Domu naroda FBiH, posljednja sjednica je održana 1. oktobra i naredna još nije zakazana.

- Znam da će se na sjednici Zastupničkog doma FBiH naći Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima. Ali tu je riječ o zakonu koji egzistira već 15 godina i odnosi se na povlastice u vezi s firmama koje su u tekstilu, koži i obući. Oni imaju neke povlaštene stope do nekog minimuma plaće, do nekih 550 KM. Taj zakon se svake godine produžava - govori nam Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Kaže kako će biti interesantno poslušati i informaciju Vlade FBiH u vezi s posljedicama djelovanja epidemije koronavirusa na privredu s aspekta primjene Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pojedinih grana privrede, stanja zaposlenih i stanja u zdravstvu.

- Nisam upoznat sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, koji će se naći na sjednici, a čiji je predlagač SDP. Ali eto vidjet ćemo - kazao nam je Smailbegović.

Jasmin Duvnjak, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH, kazao nam je kako vrlo brzo očekuje održavanje Kolegija ovog doma.

- Očekujem do kraja sedmice da bi se mogao održati Kolegij na kojem će se odrediti termin naredne sjednice koja će zbog postojeće epidemiološke situacije najvjerovatnije biti održana online - rekao nam je Duvnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.