open-navfaktor-logo
search
Sanski Most
Nakon Faktorovog teksta: Direktorica Doma zdravlja se očitovala o zapošljavanju sina stranačkog kolege
Faktor je 9. aprila objavio tekst pod naslovom "U Dom zdravlja bez konkursa zaposlen sin SDP-ovog vijećnika, otac i majka su mu radne kolege". Dom zdravlja Sanski Most reagirao je na Faktorov tekst.
13.04.2020. u 14:45
get url
text

Reagiranje u kojem se potvrđuje da je Admir Jakupović zaposlen na određeno vrijeme u Domu zdravlja Sanski Most potpisuje direktorica Sanda Čekić.

- Postupajući po Uredbi Vlade USK Zdravstvena ustanova Dom zdravlja Sanski Most je primio u radni odnos na određeno vrijeme Admira Jakupovića, ne zato što su roditelji dugogodišnji radnici i vrsni doktori ove ustanove, nego što ZU Dom zdravlja Sanski Most kao i većina zdravstvenih ustanova u Bosni i Hercegovini se u proteklom periodu suočava sa velikim odlivom medicinskog kadra u Njemačku i druge zemlje što utječe na organizaciju u pružanju zdravstvene zaštite i kvalitet zdravstvenih usluga pacijentima, na taj način što je smanjen broj potrebnog medicinskog kadra, a povećan je broj zdravstvenih usluga i uveliko otežava rad timova u pružanju istih.

I tog razloga i trenutne epidemiološke situacije, a bez obzira na stranačku i svaku drugu pripadnost ZU Dom zdravlja Sanski Most ima potrebu za zapošljavanjem medicinskih radnika, a sve u cilju jačanja zdravstvenog sistema za dobrobit pacijenata. Heroji u bijelom - medicinski radnici rizikujući svoje živote daju maksimum u brobi za život svakog pacijenta i građanina - navodi se u reagiranju Doma zdravlja Sanski Most.

Navode kako na protokol ZU Dom zdravlja Sanski Most "proteklih dana nije zaprimljen niti jedan upit od strane Faktor.ba kako ste naveli u objavljenom tekstu".

Cijelo reagiranje Doma zdravlja Sanski Most možete vidjeti ispod.

 


Odgovor redakcije Faktor:

Dom zdravlja Sanski Most svojim reagiranjem je potvrdio Faktorove navode o zapošljavanju Admira Jakupovića, čiji su roditelji uposlenici Doma zdravlja, a otac Hajrudin Jakupović i stranački kolega direktorice Doma zdravlja te predsjednik Kluba SDP-a u Općinskom vijeću Sanski Most. 

Faktor je putem e-maila, a prije objave teksta, tražio očitovanje Doma zdravlja o ovom zapošljavanju. Nakon što je upit ignoriran, Faktor je objavio tekst.

 

Navodi u tekstu utemeljeni su na dokumentaciji o zapošljavanju Jakupovića i dokumentacija (kopija) kao dokaz je u posjedu Faktora.

VEZANI TEKST - U Dom zdravlja bez konkursa zaposlen sin SDP-ovog vijećnika, otac i majka su mu radne kolege

Jakupović je primljen na radno mjesto u Hitnoj pomoći kao medicinska sestra - tehničar.

Uvidom u evidenciju nezaposlenih zdravstvenih radnika na Birou rada u Sanskom Mostu vidljivo je da je trenutno u tom gradu ukupno 55 medicinskih tehničara - sestara bez posla. Takav podatak navodi na zaključak da se Jakupoviću baš "posrećilo", pored činjenice da su mu otac i majka uposlenici Doma zdravlja, a otoc i stranački kolega iz SDP-a sa direktoricom Doma zdravlja Sandom Čekić.

Ispod možete vidjeti izvod iz evidencije Biroa rada o nezaposlenim medicinarima u Sanskom Mostu. 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.