open-navfaktor-logo
search
Intenzivirat će saradnju
Nakon oružanog napada u Gacku, Isak i Karan razgovarali o "zaštiti povratnika u oba entiteta"
AUTOR: Faktor
02.05.2024. u 21:21
get url
text
FOTO: FMUP
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom, a tema razgovora bio je napad na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku u kojem je korišteno vatreno oružje.
Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa postupajućim tužiteljem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja te da je uvjeren kako će počinitelji uskoro biti otkriveni.
Ministri Isak i Karan osuđuju sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini te poručuju kako policijski službenici neće imati ni minimum tolerancije prema osobama koje budu ugrožavale povratnike u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili iz bilo kojeg naroda.
Na kraju razgovora zaključeno je kako će ministri nastaviti razmjenjivati informacije vezane za konkretan događaj, ali i da će se dodatno intenzivirati saradnja uprava policije u pogledu zaštite povratnika u oba bosanskohercegovačka entiteta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
Interesantno je da se niko od policijskih i zvaničnika civilne vlasti u entitetu RS nije oglasio o napadu na povratničku porodicu u Gacku, dok o tome javnost putem svog Facebook profila nije prvi obavijestio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar. Nakon toga su i iz PU Trebinje, nešto poslije 21 sat, poslali saopćenje za javnost o ovom događaju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.