open-navfaktor-logo
search
Proruski aktivista
Nakon što mu je OSA ukinula zabranu: Karadžićev branilac Petronijević već najavio dolazak u BiH
Proruski aktivista i član advokatskog tima ratnog zločinca Radovana Karadžića Goran Petronijević najavio je svoj dolazak u Bosnu i Hercegovinu početkom juna, a nakon što mu je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH ukinula zabranu ulaska u našu državu.
27.05.2023. u 10:17
get url
text

VEZANI TEKST - OSA ukinula mjere zabrane: Karadžićev advokat i Mladićev svjedok mogu ući u BiH

On je jutros gostujući na RTRS-u rekao kako je zabrana njegovog ulaska u BiH bila "politička mjera za koju nije bilo nikakvog osnova".

- Mislim da je ta mjera donesena potpuno neosnovano. Interesantno je da mi je u skoro isto vrijeme zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju i ta zabrana još uvijek nije ukinuta - izjavio je Petronijević, gostujući u RTRS-ovom jutarnjem programu.

Kazao je kako se nada "da će što prije doći u Republiku Srpsku".

- Nadam se da ću doći početkom juna. Htio sam da dođem i ranije, ali sam odustao da to neko ne bi shvatio kao provokaciju - rekao je Petronijević.

Osim Petronijeviću, zabrana ulaska skinuta je i profesoru Milošu Kovaču, koji je branio zločine srpskih snaga u BiH kao svjedok na haškom suđenju komandantu Vojske RS-a ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Skidanje sa takozvane bh. crne liste uslijedilo je nakon nedavnog sastanka državnog ministra Nešića i rukovodstva OSA-e sa Almirom Džuvom i Ristom Zarićem na čelu.

- U narednom periodu imat ćemo sastanak sa predstavnicima OSA-e i Službe za poslove sa strancima u vezi sa zabranom ulaska pojedinih lica u BiH. Očekujem da ću na tom sastanku vidjeti zbog čega je pojedinim licima zabranjen ulazak u BiH - rekao je 14. maja ministar sigurnosti Nešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.