open-navfaktor-logo
search
Slijedi potpisivanje
Nakon usaglašavanja sa Sindikatom: Vlada TK usvojila Kolektivni ugovor za doktore medicine i stomatologije
Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici donijela je odluku kojom se prihvata tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i doktora medicine i stomatologije za područje djelatnosti zdravstvene zaštite u Tuzlanskom kantonu, koji će se zaključiti između Vlade TK i Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona.
01.08.2023. u 12:27
get url
text
Vlada TK
Vlada TK

Ministarstvo zdravstva TK uputilo je na izjašnjenje prijedlog Kolektivnog ugovora Sindikatu doktora medicine i stomatologije TK. Nakon dostavljanja primjedbi i sugestija od strane Sindikata, usaglašen je konačan tekst Kolektivnog ugovora.

- Usaglašeni tekst identičan je Kolektivnom ugovoru koji je važio do 30. juna 2023. godine u dijelu visine neto satnice i koeficijenta zanimanja za radna mjesta doktor medicine, stomatologije, specijalista i subspecijalista. Visina dodataka na plaću za posebne uslove rada je ostala ista, sa tim da je u ovom kolektivnom ugovoru, procenat određen fiksno, dok su ostali dodaci na plaću ostali nepromijenjeni. Jedino u čemu se razlikuje je terminološko usklađivanje sa nazivom sindikata i usklađivanje sa odredbama Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruga poslodavaca - saopćeno je iz Vlade TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.