open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Nenadić: Sutra je sjednica za imenovanje ministara, nakon toga ćemo vidjeti šta dalje
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo sutra će se ponovo razmatrati odluka o imenovanju ministra zdravstva i ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi KS.
24.08.2020. u 11:03
get url
text

- Vidjet ćemo da li će sutra biti imenovanja i tek nakon sjednice znat ćemo šta dalje - kazao nam je jutros Mario Nenadić, premijer KS.

On je nakon prošlosedmične hitne sjednice Skupštine KS, koja je prekinuta na zahtjev zastupnika Saveza za bolju budućnost Zvonka Marića, kazao je da će morati "poduzeti mjere kako bi Ministarstvo zdravstva KS funkcionisalo u ovako teškom vremenu".

VEZANI TEKST - Milavica: Ako do kraja sedmice partneri ne daju podršku imenovanju ministrice, ova koalicija je izgubila smisao

Hitna sjednica Skupštine KS na kojoj su trebali biti razriješeni ministri u Vladi KS, ministar zdravstva Rusmir Mesihović i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić je prekinuta.

To je zatražio zastupnik Saveza za bolju budućnost Zvonko Marić koji je kao razlog naveo "neslaganje u procedurama", nakon što su zastupnici Stranke demokratske akcije Mahir Dević i Naroda i Pravde Elmedin Konaković više o sat vremena raspravljali o ulozi Komisije za izbor, imenovanje i administrativna pitanja te skupštine.

Premijer KS ranije je predložio imenovanje Anele Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica na prijedlog SBB-a te imenovanje Draženke Malićbegović, za ministricu zdravstva, kao prijedlog DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.