open-navfaktor-logo
search
Zasjeda Upravni odbor
Neočekivan broj kandidata za direktora KCUS-a, žestoka konkurencija, Izetbegović se očitovala o odluci UO
Sjednica Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zakazana je za ponedjeljak u 16 sati.
24.11.2023. u 10:51
get url
text

Tema ove sjednice, kako kaže član Upravnog odbora Dragan Stevanović, neće biti konkurs za izbor novog direktora.

VEZANI TEKST - Upravni odbor KCUS-a pokrenuo proces razrješenja dr. Izetbegović

- Imamo dosta tačaka dnevnog reda po žalbama usposlenika i drugih, koje su čekale. Ima tačka o razrješenju direktorice te imenovanju vršioca dužnosti direktora - naveo je on.

Stevanović nam je kazao i kako se generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović očitovala o odluci Upravnog odbora o pokretanju procedure njenog razrješenja. Njeno očitovanje također će biti razmatrano na sjednici zakazanoj za ponedjeljak.

U javnosti se odavno spekulisalo kako je glavni favorit vlasti za ovu poziciju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, aktuelni direktor Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš. S obzirom da je Gavrankapetanovićev izbor predstavljan u javnosti kao završena stvar, pomalo je iznenađujuće da se ipak prijavio veći broj kandidata za poziciju prvog čovjeka KCUS-a.

Osim Gavrankapetanovića, kako piše Slobodna Bosna, na ovaj konkurs prijavili su se i dr. Mevludin Mekić, bivši predsjednik Upravnog odbora UNSA.

Među prijavljenima je i dr. Alen Pilav, za kojeg je prvobitno dogovoreno da će nakon smjene Sebije Izetbegović preuzeti funkciju v.d. generalnog direktora KCUS-a do okončanja konkursne procedure i izbora novog direktora. 

Ovaj portal navodi kako se na konkurs prijavila i prof. dr. Sanela Salihagić, šefica Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju KCUS-a.

To vjerovatno nije i konačan spisak prijavljenih jer konkurs za izbor novog direktora KCUS-a zatvara se danas. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.