open-navfaktor-logo
search
Ministri se "časte"
Nešić poručio Isaku: "Tik-tok" Ramo može da pjeva samo na...
AUTOR: RTRS
25.06.2024. u 12:30
get url
text
Nenad Nešić i Ramo Isak
Nenad Nešić i Ramo Isak
Ministar sigurnostii u Vijeću ministara Nenad Nešić izjavio je da federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak pjesmu iz svog stranačkog spota u kojoj se navodi da je spremna njegova armija, može da pjeva samo na 23 posto teritorije BiH koju kontrolišu Bošnjaci.
Nešić je, prenosi rtrs.tv, rekao da je video stranke "Snaga naroda", čiji je Isak predsjednik, "još jednom pokazuje namjere bošnjačkih političara, koje su u ovom slučaju vidljive i jasno izrečene, a to je da ne postoji Republika Srpska i srpski narod na njenoj teritoriji".
Prema njegovim riječima, "Tik-tok" Ramo niti ima armiju, niti mu "dvojica statista u stranačkom spotu ratni komandant odbrane Srebrenice Naser Orić i bivši načelnik Glavnog štaba Armije BiH Sefer Halilović nešto vrijede".
Centralna izborna komisija BiH pokrenula je istragu po službenoj dužnosti protiv stranke Snaga naroda, čiji je predsjednik Ramo Isak, zbog objavljenog videa za koji se smatra da sadrži elemente preuranjene kampanje, rekla je predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.