open-navfaktor-logo
search
Rat se nastavlja
Nešić sprema osvetu Dodiku: DNS i SDS skupštinska većina u Prijedoru, hoće li rušiti i SNSD-ovog gradonačelnika
DNS i SDS su postigli dogovor o formiranju skupštinske većine u Prijedoru, saopćio je lider DNS Nenad Nešić.
22.11.2020. u 09:50
get url
text

DNS i SDS su postigli dogovor o formiranju skupštinske većine u Prijedoru, saopćio je lider DNS Nenad Nešić.

On je istakao da im je interes građana na prvom mjestu.

– Postigli smo dogovor o zajedničkom formiranju većine u Prijedoru s gospodinom (Milanom) Tubinom, predsjednikom GO SDS, i odbornicima SDS u Prijedoru – napisao je Nešić na društvenim mrežama, prenosi banjaluka.net.

Na proteklim izborima DNS je nakon 16 godina izgubio gradonačelničko mjesto u Prijedoru. Pobijedio ih je kandidat SNSD-a Dalibor Pavlović.

Cenzus za ulazak u lokalni parlament prešlo je devet stranaka i jedan nezavisni kandidat, a SNSD je i tu osvojio najviše glasova – 8.144 ili 25,07 odsto. Slijede DNS sa 7.017, SDS sa 3.139, US sa 2.014, SPS sa 2.005, SDA sa 1.891, SP sa 1.857, PDP sa 1.814 i Pokret za Prijedor sa 1.591 glasom, dok je Slađana Radaković, bivši član DNS, kao nezavisni poslanik sakupila 1.048 glasova podrške.

Inače, DNS i SNSD su bili višegodišnji koalicioni partneri u Republici Srpskoj i u vrijeme kada je DNS predvodio Marko Pavić postojala je prešutna saglasnost da SNSD neće imati aspiracije prema tom gradu. Pred posljednje lokalne izbore te nepisano pravilo je narušeno i došlo je do žestokog raskola između dvije stranke i međusobnih optužbi između lidera stranaka Milorada Dodika i Nenada Nešića.

Nešić se, sudeći prema najavama o novoj koaliciji, nije pomirio sa gubitkom Prijedora i učinit će sve da oteža posao budućem SNSD-ovom gradonačelniku Daliboru Pavloviću, pa možda i da ga smijeni. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.