open-navfaktor-logo
search
Ministrova bahatost
Nevjerovatan bezobrazluk Harisa Vranića prema Lamiji Tanović: "Ovako se obraćaš profesorici, sram te bilo"
Zašto profesori sa Univerziteta u Sarajevu koji vide da očigledno nešto nije uredu u postupcima Senata UNSA u slučaju prof. dr. Sebije Izetbegović uporno šute, najbolje pokazuje primjer Lamije Tanović, koja je i profesor emeritus UNSA. Tačnije, najbolje to ilustrira primjer nevjerovatnog bezobrazluka i bahatosti koje je na oglašavanje profesorice Tanović o tom slučaju ispoljio Haris Vranić, ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo. 
30.03.2023. u 09:43
get url
text

Profesorica Tanović se oglasila na društvenim mrežama iznoseći svoje mišljenje u slučaju jučerašnje odluke Senata UNSA da oduzme zvanje redovne profesorice Sebiji Izetbegović. 

- I pored mog dugog staža na univerzitetu i pregleda svih mogućih vijesti sa argumenatima na bazi kojih je Senat UNSA oduzeo zvanje redovne profesorice Sebiji Izetbegović, apsolutno mi nije jasna argumentacija koju iznosi rukovodstvo UNSA - napisala je, između ostalog Tanović. 

VEZANI TEKST - Profesorica Lamija Tanović o slučaju Sebije Izetbegović: Nije mi jasna argumentacija rukovodstva UNSA

Da će svi koji se drznu oglasiti u ovom slučaju i postaviti neka pitanja a koja ne idu u prilog mrziteljima lika i djela Sebije Izetbegović, proći tako da ih se šikanira, napada i omalovažava, grubo vrijeđa, demonstrirao je upravo Vranić. 

On je objavu profesorice Tanović komentirao ovako: "Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju" Abraham Lincoln. 

Dakle, ako progovorite i imate svoje mišljenje, vi ste glupi, jer političkoj grupaciji - "Trojki", koja vjerovatno očekuje da se Sebiji Izetbegović oduzme i rodni list, ne odgovara da iko misli svojom glavom i postavlja pitanja da li je to baš sve treba biti tako kako rektor Rifat Škrijelj prezentira. To je rezonovanje i bahatog Vranića koji se prostački odnosi prema jednoj ženi i uglednoj profesorici. 

Vranić je jedan od onih koji ima lične frustracije i razloge da ušutka svakog ko bi i pomislio da postavi neka pitanja u slučaju Sebije Izetbegović i odluka UNSA. Jer, do dolaska prof. dr. Sebije Izetbegović na čelo Kliničkog centra Unuverziteta u Sarajevu, tadašnji uposlenik KCUS-a Vranić imao je tu privilegiju da prima dobru plaću, ali da ne radi mnogo. 

VEZANI TEKST - Sve Vranićeve enigme iz KCUS-a: Nekad je "mnogo" radio, imao je čak i nula operacija godišnje

Tako je 2016. godine, iako vaskularni hirurg, obavio tačno nula operacija u godini. U ostalim godinama broj operacija je ličio na sportsku prognozu a ozbiljno se morao prihvatiti poslu kad je Izetbegović imenovana za direktoricu, o čemu brojke koje smo i ranije objavili govore više nego dovoljno: 

- 2009. godine prof. dr. Haris Vranić - jedna operacija

- 2010. godine - tri operacije

- 2011. godine - četiri operacije

- 2012. godine - jedna operacija

- 2013. godine - dvije operacije

- 2014. godine - jedna operacija

- 2015. godine - tri operacije

- 2016. godine - nula operacija

- 2017. godine - četiri operacije

- 2018. godine - 56 operacija

- 2019. godine - 65 operacija

- 2020. godine - 19 operacija

Vranićeva bahatost i uvreda na račun profesorice Tanović naišla je na osudu drugih korisnika društvenih mreža. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.