open-navfaktor-logo
search
"Još jedna kvakica"
Nikšić i Dodik razgovarali o upućivanju Zakona o državnoj službi BiH u parlamentarnu proceduru
Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Brčkom da je tokom puta u Distrikt razgovarao telefonski sa predsjednikom Republike Srpske, liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o "ulasku Zakona o državnoj službi u institucijama BiH u parlamentarnu proceduru".
28.02.2024. u 17:42
get url
text

On je rekao da bi taj korak bio još jedna "kvakica" o ispunjavanju uslova na putu ka Evropskoj uniji.

- Opredijelili smo se za politiku kompromisa i dogovora. Da je politika svađe, podjela i sukoba dobra mi bi bili prvaci svijeta i odavno bi bili u EU. To očito ne vodi nigdje i mi smo se opredijelili za ovaj vid ponašanja i iskreno se nadam da će to na kraju rezultirati otvaranju pregovora BiH pristupanju Evropskoj uniji - rekao je Nikšić danas novinarima  nakon razgovora sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Zijadom Nišićem.

On je ocijenio da bi nakon usvajanja navedenog zakona bilo mnogo lakše usaglasiti određene zakone sa standardima Evropske unije.

Nikšić je rekao da iz ove zemlje odlaze mnoge porodice koje ne žele da žive u zemlji političke nestabilnosti, te dodao da je na vlastima BiH da učine sve kako bi se stvorile pretpostavke da se građani počnu vraćati i imati bolji status.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.