open-navfaktor-logo
search
Premijer FBiH
Nikšić o užasavajućem napadu Izraela na Gazu: Ovo je genocid u 21. stoljeću, probudite se ljudi
Izraelska vojska večeras je počela bjesumučne napade iz zraka i kopna na Pojas Gaze, a snimci i fotografije koje večeras obilaze svijet iz ove palestinske enklave, užasavajuće su.
27.10.2023. u 22:56
get url
text

Tim povodom oglasio se i Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

- Ne možemo učiniti ništa i to je izuzetno frustrirajuće i sa ljudskog i političkog stajališta. Jasno sam osudio zločin kojeg su učinili pripadnici Hamasa, ali jednostavno ne mogu vjerovati da živimo u ovako licemjernom svijetu, da šutimo na ovo što se večeras dešava u Gazi. Nije ovo više nikakva prekomjerna upotreba sile, ovo je genocid u 21. stoljeću, a oni koji to mogu zaustaviti šute. Probudite se ljudi, večeras opet ubijaju nedužnu djecu, žene, civile. Dosta je - naveo je Nikšić.

Premijer FBiH dodao je da je "teško prihvatiti da svjetski lideri ne uspijevaju zaustaviti ovu katastrofu i ponuditi mirovno rješenje".

- Stidim se u ime njih, jer nažalost mi smo mali da možemo promijeniti stvari, ali ne pristajem da zato što smo mali šutim. Teški trenuci i preteška noć za narod u Gazi večeras. Građani BiH su večeras u mislima uz sve stradale nedužne žrtve - napisao je Nikšić na Facebooku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.