open-navfaktor-logo
search
Riječ građana presudna
Nikšić: Podrška SDP-a Srđanu Mandiću je neupitna, jedan je od boljih načelnika u BiH
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić iznio je mišljenje da je načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić jedan od boljih načelnika u Bosni i Hercegovini dajući mu na taj način podršku.
27.07.2023. u 19:08
get url
text

Kao što je poznato danas je Općinsko vijeće Centar izglasalo pokretanje postupka opoziva Mandića na inicijativu vijećnika NiP-a.

VEZANI TEKST - Vijeće izglasalo opoziv Mandića, građani će se izjašnjavati u septembru

- U svijetu je osnova demokratskih procesa formiranje novih većina. Tako smo danas svjedočili i formiranju većine koja želi opoziv načelnika sarajevske Općine Centar Srđana Mandića. Ne ulazeći u detalje ove inicijative, smatram da će riječ građana ipak biti presudna, kao što je bila i presudna pri izboru Srđana Mandića na izborima - naveo je Nikšić na svojoj Facebook stranici i dodao:

- Moje mišljenje, a vjerujem i većine građana Centra, jeste da je Srđan Mandić jedan od boljih načelnika u Bosni i Hercegovini, a sigurno je puno bolji od svog prethodnika iz SDA. Podrška SDP-a BiH je neupitna i uvjeren sam kako će iz, eventualnog, referenduma o njegovom opozivu izaći kao pobjednik - naveo je Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.