open-navfaktor-logo
search
"Lažni socijaldemokrata"
Nikšić poručio Milanoviću: Odj**i od nas u skokovima!
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH reagirao je na izjave koje posljednjih dana dolaze iz susjedne Hrvatske a tiču se Bosne i Hercegovine, a u čemu se posebno istaknuo hrvatski predsjednik Zoran Milanović. 
18.02.2022. u 19:44
get url
text

- Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bi opet da prijeti, a ni premijer Andrej Plenković ne zaostaje mnogo u ucjenjivačkim porukama Bosni i Hercegovini. Bez obzira koliko se čovjek trudio da zadrži dignitet i da se ne spusti na nivo uličarskog rječnika kojim se služi Milanović, jednostavno čovjek je očito izgubio kompas i ne zaslužuje da ga se štedi. Obojici, a posebno lažnom socijaldemokrati Milanoviću, poručujem da Bosna i Hercegovina jeste samostalna, samoodrživa država, koliko god to njima smetalo. Bosna i Hercegovina je sa svim svojim problemima snažna, žilava i otporna država - poručio je Nikšić. 

Dodao je da to koliko smo jaki i stabilni pokazuje da smo uspješno odbili najbrutalnije nasrtaje na suverenitet naše zemlje iz susjednih nam država.

VEZANI TEKST - Milanović ponovo o BiH: Opleo po Plenkoviću, kaže da se Hrvatima u BiH "sprema strahota"

- O prirodi, žestini i brutalnosti tih nasrtaja jasnu kvalifikaciju su dali međunarodni sudovi. Suvišno ih je ponavljati. Neke od najistaknutijih učesnika i organizatora tih događaja Milanović i Republika Hrvatska su velikodušno odlikovali zbog doprinosa u uništavanju Bosne i Hercegovine i pokušaju razbijanja naše zemlje.
Pa ipak, naša država ih je sve preživjela i nadživjela. Preživjeće i populiste poput Milanovića i Plenkovića koji u nedostatku unutrašnjih neprijatelja, s obzirom da ideološki sliče kao jaje jajetu, traže probleme i neprijatelje u susjedstvu. Ništa novo.

Što se izbora u Bosni i Hercegovini tiče, izbora će biti i o tome se Milanović ne pita ama baš ništa. Kao što se očito ništa ne pita ni u Republici Hrvatskoj. Naši izbori su naša stvar. U Bosni i Hercegovini ima mjesta za dogovor i razgovor, ima mjesta za sve njene građane - stoji u Nikšićevoj reakciji.

VEZANI TEKST - Milanović nikad direktnije nije prijetio: Učinit ću sve da se izbori u BiH ne održe

Dodaje da mnoge od tih građana "tlači politika koju promiču Milanović i njegovi pajdaši u Bosni i Hercegovini".

- Nije naše građane Hrvate, Srbe i Bošnjake iz Bosne i Hercegovine protjerao niko nego politike koje promiče Milanović i njegovi istomišljenici koji su se stvarno ufurali da su njihovi spasitelji. E pa ne tlači nas niko drugi nego lažni branitelji nacionalnih interesa koji su popljačkali preduzeća i javna dobra, a ljude drže siromašnim i ovisnim o mrvicama sa njihovog stola.

Ako se još usude da glasaju ili misle drugačije, onda ih se proglasi nepodobnim i vrlo brzo osjete bijes "odabranih". Tlačitelji Hrvata, Bošnjaka, Srba i svih građana su upravo arogantni, šuplji populisti i bezosječajni tipovi poput Milanovića, koji građanima prodaju maglu, mržnju i nacionalizam, sve za mandat više - dodao je Nikšić.

Na kraju, dodaje, "jadna je država koja za predsjednika ima Milanovića".

VEZANI TEKST - Milanović: Dok sam predsjednik, bit ću protiv toga da se NATO širi igdje

- Jadna je država u kojoj predsjednik luta od zapadnjačkog ljevičara do teoretičara zavjera i proruskog konzervativca. Takvoj državi ni NATO ne može pomoći da povrati obraz i dostojanstvo. Oporavak je naravno moguć, ali je i to proces da citiram Milanovića prvo sapun, onda parfem, pa tada možemo pričati o rehabilitaciji Hrvatske kao modernog, demokratskog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Do tada, uzalud vam trud svirači, Bosna i Hercegovina će opstati kao domovina svih svojih građana i naroda. Mi ćemo ovdje živjeti zajedno, svađati se, raspravljati, miriti i uvijek pomagati jedni drugima kao dobre komšije i susjedi. Zato, nakon što "isplačeš krokodilske suze" nad sudbinom "jadne i nikakve" države Bosne i Hercegovine koju toliko mrziš Milanoviću, na čistom bosanskohercegovačkom, bez diplomatskog uvijanja, odjebi od nas u skokovima - stoji u Nikšićevoj reakciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.