open-navfaktor-logo
search
Odlazi Bogunić
Nova ministrica obrazovanja u Kantonu Sarajevo bit će Dženisa Buljugić
Buljugić je profesorica biologije u Drugoj gimnaziji
20.09.2019. u 10:41
get url
text

Kako saznaje Faktor za novu ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo bit će predložena Dženisa Buljugić, koja je inače profesorica biologije u Drugoj gimnaziji.

Ministrica u ostavci Zineta Bogunić, nije mogla potvrditi ovu informaciju, ali nam je kazala da je upravo saznala da su joj u Vladi KS pronašli zamjenu.

- Ne znam ko će sjesti na poziciju ministra obrazovanja, ali mi je upravo javljeno da su pronašli kandidata za tu poziciju. Kao što je poznato ja sam na mjesto ministrice obrazovanja podnijela ostavku još 19. jula i od tada nisam razriješena dužnosti, a konačnu odluku o tome donosi Skupština Kantona Sarajevo. Zaista ne znam da li će to biti na dnevnom redu Skupštine 25. septembra - rekla nam je Bogunić i dodala:

- U posljednje vrijeme sam se pitala kao i javnost da li sam u ostavci, ili šta? Radim zbog interesa učenika, roditelja, inkluzije, vrtića i tako dalje, a oni ne poduzimaju ništa. I onda sam prije dva-tri dana ponovo poslala zahtjev da ja ne mogu u ovakvoj poziciji pripremiti tematsku sjednicu Skupštine KS o obrazovanju 30. septembra i valjda su oni poduzeli neke korake - rekla nam je Bogunić.

Buljugić je bivša vijećnica SDA u Općinskom vijeću Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.