open-navfaktor-logo
search
Rušenje ustavnog poretka
Novalić o reakciji OHR-a na aktivnosti RS-a: Schmidt ponovo dokazao da je visoki predstavnik za Bošnjake
Bivši federalni premijer Fadil Novalić osvrnuo se na društvenoj mreži Facebook na reakciju Ureda visokog predstavnika na jučerašnje izglasavanje zakona u NSRS-u kojim se odluke Ustavnog suda BiH u tom entitetu proglašavaju nevažećim.
28.06.2023. u 21:10
get url
text

VEZANI TEKST - Oglasio se OHR : Pokušaj NSRS-a da ospori autoritet Ustavnog suda je neprihvatljivo kršenje Dejtonskog sporazuma

Iz OHR-a su se danas u popodnevnim satima oglasili saopćenjem u kojem su naveli kako su ove aktivnosti NSRS-a "nelegalne", te da predstavljaju "neprihvatljivo kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ozbiljnu prijetnju vladavini prava u Republici Srpskoj, te napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine".

- Christian Schmidt je svojim ispraznim saopćenjem povodom rušenja ustavnog poretka još jednom dokazao da je on "visoki predstavnik za Bošnjake" - i da je njegov primarni zadatak bio da nametne Vladu Federacije suprotno volji Bošnjaka - naveo je Novalić.

Dodao je i da je Schmidt "da bi ispunio zahtjeve iz Zagreba suspendovao Ustav na 24 sata i otvorio vrata za sva buduća antiustavna djelovanja".

- Previše smo mi dali za našu državu da bismo njenu sudbinu povjerili u ruke dobitniku odlikovanja Reda Ante Starčevića - zaključio je Novalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.