open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Novalić potpisao zakon o ekonomskim mjerama, "verzije koje su objavljivali mediji nisu tačne"
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić potpisao je večeras Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica u tekstu koji je danas poslijepodne utvrdila Vlada Federacije BiH i čiji je prijedlog finaliziran tek u 17.40 sati.
06.04.2020. u 21:09
get url
text

Takva, jedina pravilna i zvanična verzija teksta ovog prijedloga zakona, bit će proslijeđena u hitnu parlamentarnu proceduru i sutra dostupna svim zainteresovanim na internet stranici Vlade FBiH, saopćeno je iz Vlade. 

VEZANI TEKST - Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica ide u hitnu proceduru

-To je jedini zvanični prijedlog ovog zakona čiji je konačni tekst Vlada danas utvrdila. Sve brojne verzije zakona koje su proteklih dana bile objavljivane po raznim medijima samo su činile štetu sveopćoj javnosti. Mnoge od tih verzija nemaju nikakve veze s tesktom veoma bitnog zakonskog rješenja koji je razmatrala i danas utvrdila Vlada, a o kojem će se izjašnjavati i federalni parlamentarci. Neki su medijima dostavljali nepotpune, radne i nezvanične verzije teksta ovog zakona, a činili su samo loše svima u Federaciji i to u situaciji koja zaista iziskuje ozbiljnost i odgovornost – poručio je premijer Novalić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.