open-navfaktor-logo
search
Dječija nedjelja
Novo Sarajevo: Učenicima podijeljeni paketi sa domaćim proizvodima
Podjelom 2.500 paketa sa domaćim proizvodima učenicima novosarajevskih osnovnih škola obilježena Dječija nedjelja i Dan dječije radosti.
08.10.2020. u 09:54
get url
text

U povodu obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i Dana dječije radosti načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo posjetio je novosarajevske osnovne škole i učenicima od drugog do petog razreda podijelio pakete sa domaćim proizvodima, a u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja prava djeteta, te promoviranja kupovine domaćih proizvoda.

- Pandemija koronavirusa onemogućila je održavanje ove manifestacije na otvorenom kao što je to bilo prethodnih godina na Vilsonovom šetalištu, ali tradicija nije prekinuta. Želimo da izmamimo osmijehe na vašim licima i da vam uljepšamo vaš praznik Dan djeteta - istakao je načelnik Koldžo i poručio da se kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda jača ekonomije države Bosne i Hercegovine.

Pakete sa domaćim proizvodima dobili su učenici osam novosarajevskih osnovnih škola: "Velešićki heroji", "Hrasno, "Grbavica I", "Kovačići", "Čengić Vila I", "Malta", "Pofalići", "Grbavica II" i Centar "Vladimir Nazor". U okviru obilježavanja Dječije nedjelje planirana je i posjeta Edukativnom centru Nova Kasaba, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.