open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Obuća o smjeni Izetbegović: Finalnim činom političke agresije na FBiH dokazuje se strašna istina povratka "Sarajevskog procesa"
Smjena prof. dr. Sebije Izetbegović s mjesta generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nije rezultat nikakvih afera ili koruptivnog djelovanja, već ima samo jedan motiv, a to je mržnja vladajućeg režima prema prof. dr. Sebiji i cjelokupnoj porodici Izetbegović, stava je Aida Obuća (SDA), delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
28.11.2023. u 16:03
get url
text

VEZANI TEKST - Sebija Izetbegović razriješena, Alen Pilav v. d. direktora KCUS-a

- Krivica prof. dr. Izetbegović, u očima oktroisane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, ogleda se u tome što je imala hrabrosti, znanja i integriteta da se suprotstavi namještanju tendera i zaduženjima, uslovljavanju liječenja skupim pregledima u privatnim ordinacijama pojedinih doktora i korupciji famozne "koverte". Suštinski prof. dr. Izetbegović je oktroisanoj vlasti kriva zbog činjenice da je pacijenta uvijek stavljala na prvo mjesto.

Jučerašnjim finalnim činom političke agresije na Federaciju Bosne i Hercegovine, koja je započela aprilskim dekretom oktroisanja Vlade FBiH, dokazuje se strašna istina povratka "Sarajevskog procesa" u naše društvo. Dugo smo svi živjeli u zabludi da su montirani procesi u kojima se kroz pravno nasilje i medijske kampanje "skidaju glave" političkim neistomiljenicima ostali daleko iza nas, u najcrnjim komunističkim vremenima. Evidentno komunistički obračuni postaju "evropske" vrijednosti za Bosnu i Hercegovinu - istakla je Obuća u reakciji na svom Facebook profilu.

Dodala je da je dokaz svemu navedenom i šutnja "hrabrih" udruženja za zaštitu prava žena koja u ovom činu ne vide ništa loše, jer sasvim je prihvatljivo dehumanizirati svakoga onoga ko se preziva ili asocira sa prezimenom Izetbegović.

- O "nezavisnim" i "objektivnim" medijskim kućama na čelu sa "vrhunskim akademskim" stručnjacima neću ništa ni pisati. O njihovom "kredibilitetu" najbolje govori podrška "espertu sa Univerziteta u Foči" sa doktoratom iz 2022. godine na kojem se ni tinta nije još osušila.

Zbog svega navedenog kao i zbog činjenice da je ova vrijedna i obrazovana žena proživjela nezapamćen medijski i politički napad odbijam da šutim i smatram svojom ljudskom obaveznom podići glas u njenu zaštitu. Mi, članice i članovi Stranka demokratske akcije, se agresora i lažova nikada nismo plašili u najtežim vremenima, neka znaju da nas ni ovim činom neće uplašiti. 

Na kraju želim podvući sljedeće. Potpuno sam sigurna da će prof. dr. Izetbegović sudskim putem dokazati da je osporavanje njenog obrazovanja zasnovano na lažima, kao i da je njena smjena nezakonita. Sudski procesi će naravno potrajati, pa se pitam kome će to tada biti bitno, osim što će ona imati ličnu satisfakciju. Hoće li današnji egzekutori odgovarati za svoja nedjela, hoće li se barem zacrveniti od stida - navela je Obuća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.