open-navfaktor-logo
search
Večeras u Zavidovićima
Održana Skupština Udruženja Klub za sport i rekreaciju "Master Bosna"
U prostorijama Centra za kulturu Zavidovići večeras je održana Izvještajno-izborna skupština Udruženja Klub za sport i rekreaciju "Master Bosna".
02.03.2024. u 22:07
get url
text

Uz prisustvo velikog broja delegata/članova kluba, za predsjednika je jednoglasno izabran Samir Šibonjić, kao i novi Upravni odbor kluba.

Predsjednik je podnio izvještaj o radu i izvještaj o finansijskom poslovanju za prethodnu godinu kao i planove za 2024. godinu.

Klub za sport i rekreaciju "Master Bosna" predstavlja već duži niz godina na velikom broju međunarodnih turnira širom svijeta našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. 2023. godine na Svjetskom kupu mira za veterane u Fudbalu koji je održan u Antaliji osvojili su visoko treće mjesto.

Također je bitno napomenuti da je "Master Bosna" organizovala utakmicu sa selekcijom veterana Republike Turske na Bilinom polju u Zenici povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a na kojem je se okupio i veliki broj bivših reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Važno je napomenuti da je "Master Bosna" dobila organizaciju Svjetskog kupa mira 2024. za veterane u fudbalu koji će se održati u Ajdinovićima od 19 do 23. juna ov godine, na kojem će se okupiti veterani iz nekoliko zemalja.

Usvojen je i Pravilnik o radu kluba kao temeljni dokument za budući rad.

Svojim prisustvom današnji događaj su uveličali Ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK Adnan Sirovica, kao i predstavnici veterana NK Natron Maglaj i NK Krivaja Zavidovići.

Na kraju su svi članovi dobili članske karte i tako zvanično pristupili Registru aktivnih članova Udruženja, saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.