open-navfaktor-logo
search
Pretučeni u svom domu
Oglasilo se Tužilaštvo: Zbog čega je osumnjičeni za napad na Memiševiće pušten na slobodu
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu oglasilo se saopćenjem za javnost, a u kojem su pojasnili razloge za puštanje na slobodu Bojana Prodana, kojeg je Policijska uprava Foča uhapsila nakon razbojništva tokom kojeg su teško pretučeni supružnici Fadil i Ajša Memišević.
27.03.2023. u 13:47
get url
text

- Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo razbojništvo u mjestu Omeragići, Općina Višegrad, dežurni tužilac izašao na lice mjesta, te su preduzimane sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela.

VEZANI TEKST - Prvu noć ramazana: Kod Višegrada teško pretučeni i opljačkani povratnici Fadil i Ajša Memišević

Prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policijski službenici su lišili slobode lice sa inicijalima B. P. zbog osnova sumnje da je počinio predmetno krivično djelo.

Međutim, iz do tada obezbjeđenih dokaza od policijskih službenika PU Foča nije proizilazila osnovana sumnja da je lice lišeno slobode izvršilac ovog krivičnog djela, slijedom čega protiv istog i nije podnešen prijedlog za određivanje mjere pritvora jer nisu ispunjeni zakonski razlozi - naveli su iz Tužilaštva.

U saopćenju dalje dodaju da "u cilju rasvjetljenja ovog krivičnog djela, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zajedno sa pripadnicima PU Foča, kontinuirano preduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela".

- Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu će nastaviti da blagovremeno, tačno i precizno obavještava javnost o preduzetim mjerama i radnjama na otkrivanju počinioca krivičnog djela - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.