open-navfaktor-logo
search
Dodikov suoptuženik
Oglasio se UKC: Lukić primljen kao hitan slučaj na Kardiologiju, ostaje na liječenju
Univerzitetsko-klinički centar RS-a u banjoj Luci oglasio se saopćenjem za javnost u kojem su naveli razloge zbog kojih je u tu zdravstvenu ustanovu primljen Miloš Lukić, koji je zajedno sa Miloradom Dodikom optužen za neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH, a kojima je danas trebalo biti nastavljeno suđenje.
17.01.2024. u 11:00
get url
text

VEZANI TEKST - Optuženik Dodik stiže na ročište, sudija tražio njegov dolazak

- Zbog velikog interesovanja javnosti obavještavamo vas da je pacijent Miloš Lukić (1987) dana 16.1.2024. godine hospitalizovan kao hitan slučaj u Klinici za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i nalazi se na liječenju u našoj ustanovi - saopćeno je iz UKC-a RS.

Kako se navodi, Lukić je hospitalizovan zbog hipertenzivne krize i sumnje na akutni koronarni sindrom i prema riječima prof. dr. Tamare Preradović Kovačević, načelnice Klinike za kardiologiju, trenutno su dijagnostički i terapijski protokoli u toku i ostaje na daljem praćenju i liječenju u ovoj klinici.

- O zdravstvenom stanju pacijenta javnost će biti obaviještena blagovremeno - naveli su iz UKC-a RS-a.

Jutros je Dodikov branilac Goran Bubić obavijestio javnost da se Lukić nalazi u bočnici i da je njegova odbrana zatražila odgodu današnjeg ročišta. Naknadno je izjavio da će se Dodik ipak pojaviti u Sudu BiH jer je od njega to zahtijevao sudija Mirsad Strika. 

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštivanje odluka visokog predstavnika. Oni su na ročištu za izjašnjenje o krivnji 16. oktobra 2023. godine rekli da "ne razumiju optužnicu", nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

Nakon toga je u više navrata odgađan početak glavnog pretresa, a zbog različitih zahtjeva i peripetija Dodikovog odbrambenog tima.

Optužnica u sudnici još nikad nije pročitana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.