open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Općina Novo Sarajevo dodijelila 25 stipendija srednjoškolcima i studentima
U Međunarodnom centru za djecu i omladinu "Novo Sarajevo" upriličeno je potpisivanje ugovora sa 25 učenika srednjih škola i studenata o dodjeli sredstava za pomoć u školovanju, stipendija iz reda boračke populacije za školsku/akademsku 2019./2020. godinu.
06.08.2020. u 16:13
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je da je Općina ove godine dodijelila izuzetno veliki broj stipendija, po čemu je postala lider u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata.

Načelnik je čestitao dobitnicima stipendija, te istakao da je prilikom odabira korisnika stipendija ključni kriteriji da učenik ili student ima prebivalište na području općine Novo Sarajevo, da ima odgovarajući prosjek ocjena i da ne prima stipendiju iz drugog izvora.

Ove godine, za 562 stipendije učenicima srednjih škola i redovnim studentima, kao i za 40 stipendija za djecu bez oba roditelja izdvojeno je iz budžeta oko 550.000 maraka, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Na inicijativu Općinskog načelnika, a Odlukom Općinskog vijeća Novo Sarajevo osigurana su i dodatna sredstva u iznosu od 23.200 KM za stipendiranje još 25 učenika i studenata iz reda boračke populacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.