open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Općina Stari Grad: Čengić je otišao jer Senad Avdić "nije načelnik", ne može on u emisiju pet minuta pred emitiranje
Iz Općine Stari Grad Sarajevo reagirali su na tekst objavljen na portalu Faktor pod naslovom "Irfan Čengić ljutito izletio iz studija OBN-a: Ko je Senad Avdić, on nije moj nivo".
15.02.2024. u 08:42
get url
text

VEZANI TEKST - Irfan Čengić ljutito izletio iz studija OBN-a: Ko je Senad Avdić, on nije moj nivo

- Želimo jasno istaknuti da su informacije koje su se pojavile u vezi s emisijom "Reflex" na TV OBN potpuno neistinite. Prije svega, želimo naglasiti da je koncept emisije bio da se okupe načelnici, na što su pristala samo tri načelnika, a što je bilo jasno komunicirano i najavljeno od voditeljice emisije Dike Nikšić. Nakon što je jedan od potvrđenih i najavljenih gostiju, načelnik Nermin Muzur, otkazao iz opravdanih razloga, tek pri samom dolasku načelnik Čengić je informisan o potpunoj promjeni koncepta emisije - saopćili su iz Općine i dodali:
 
- Tvrdnje da je načelnik izjavio da Senad Avdić nije na njegovom "nivou" su potpuno netačne. Ono što je stvarno naglašeno jeste da Avdić nije načelnik, što je ključno za koncept emisije. Ako nije moguće održati emisiju bez tri gosta, predloženo je da se ona odloži do trenutka kada bude moglo da se okupe tri načelnika, kao što je prvobitno planirano. Želimo istaći da ova situacija nema nikakve veze sa Senadom Avdićem, već je rezultat nedostatka adekvatne pripreme i organizacije od produkcije. Uvlačenje Avdića kao osobe u ovu situaciju i pogrešno interpretiranje načelnikovih izjava.
 
Iz Općine naglašavaju da intervju sa bilo kojim gostom nije problem kada je dogovoren unaprijed.

- Cijeneći lik i djelo Senada Avdića, smatramo da nije novinar koji bi trebao biti "ubačen" u program pet minuta prije emitiranja samo zato što nedostaje stolica. Ovakvo postupanje, ne samo da narušava ugled TV OBN-a i samog novinara, već je i za neprihvatljivo. Želimo ponoviti da su navodi u medijima potpuno neistiniti i da je emisija otkazana zbog nedostatka pripreme i organizacije, a ne zbog bilo kakvih nesuglasica između načelnika Irfana Čengića i Senada Avdića.
 
Ne postoji TV kuća na kojoj načelnik nije gostovao niti novinar kojeg je izbjegavao na TV nastupima. Neprofesionalnost realizatora emisije je dovela do otkazivanja jer, kako je i sama priznala, nije mogla osigurati prisustvo tri načelnika za emisiju u kojoj koncept dijalog između istih - zaključili su iz Općine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.